Close

13 februari 2018

Hoe maak je een Facebook pagina voor uw WordPress website?

webdesign facebook

Nieuwe Facebook pagina’s kunnen worden gemaakt op https://www.facebook.com/pages/create.php. Zes opties zijn beschikbaar, waaronder pagina’s voor lokale bedrijven, merken en producten, en goede doelen of community.

De startpagina toont 6 opties.

In het vak voor “Merk of product” kunt u de website als uw doel selecteren. Andere opties, zoals goed doel, laten u toe om te controleren of de groep beschikbaar is voor iedereen of gesloten is. Voorwaarden voor Facebook Pagina’s moeten ook aanvaard worden voordat u verder gaat.

Het vak “Merk of product“ is geschikt voor website eigenaars.

U komt daarna op de startpagina van uw Facebook pagina. Klik op de knop naast ‘Delen’ en kies voor ‘Pagina-informatie bewerken’. Hier kunt u een beschrijving van uw pagina toevoegen en de URL van uw website definiëren. Het is gebruikelijk dat website eigenaars hun website-URL ook in de beschrijving tonen om hun clicks te vergroten.

Voer de URL in van uw website en een korte omschrijving die de pagina beschrijft voor de bezoekers.

Dan moet u een logo opladen van uw computer of van een URL. Eventueel kunt u het logo van uw website gebruiken of eventueel een foto van uzelf.

U kunt het logo van uw website gebruiken of eventueel een foto van uzelf.

U kunt ook nog een mooie omslagfoto toevoegen om je pagina mooier te maken.

Uw Facebook pagina zal er de eerste keer sober uitzien.

Bovenaan uw pagina ziet u een navigatiemenu. Het linkt naar verschillende instellingen en statistische pagina’s. Het laat u ook toe om in te loggen als uw pagina; waarmee u pagina’s kunt vinden en publicaties op Facebook kunt publiceren als uw pagina (dat wil zeggen in tegenstelling tot uw persoonlijke account).

In het veld ‘Instellingen’ kunt u de zichtbaarheid van de pagina wijzigen, filters toevoegen en restricties toevoegen. U kunt ook uw pagina uit dit gebied verwijderen of samenvoegen met een soortgelijke pagina die u bezit.

In het gebied met paginagegevens kunt u informatie over uw website toevoegen, zoals stichtingsdatum, fysiek adres, telefoon, e-mailadres en meer.

Informatie over uw website en bedrijf kan ook worden toegevoegd.

Standaard wordt u ingesteld als beheerder van uw Facebook-pagina. Hiermee kunt u uw pagina-instellingen wijzigen en uw pagina bijwerken zoals u wilt.

U kunt ook andere mensen toevoegen als beheerders, makers van inhoud, moderators en adverteerders. Insight-analisten kunnen statistieken over uw pagina bekijken.

Medewerkers kunnen verschillende rollen en machtigingen toegewezen krijgen.

Op de Facebook-insights-pagina kun je de groei van je Facebook-pagina bekijken. Het geeft ook aan hoeveel mensen uw berichtupdates en hun betrokkenheid hebben gezien. Naarmate je pagina groter wordt, moet je meer aandacht besteden aan deze statistieken. Met de insights kunt u de prestaties van uw pagina analyseren en zien hoe volgers reageren op postupdates.

13 februari 2018