Close

20 mei 2016

Waarom een website van maar 1 pagina?

website uit 1 pagina one page

Ik heb al van verschillende mensen de vraag gekregen wat ze moeten kiezen: een website met 1 pagina of met meerdere pagina’s.
Er bestaat geen eenduidig antwoord op deze vraag. Maar als je een eenvoudige informatieve website wil, dan stel ik toch meestal een “One Page” website voor. Vooral op mobiele apparaten is het eenvoudiger om gewoon door de inhoud te scrollen. Bij een website met meerdere pagina’s moet ook elke pagina apart laden, wat soms vervelend kan zijn voor de bezoeker.

Met een one-page-website staat alle essentiële informatie op één pagina. Je kunt de gehele website bekijken door naar beneden te scrollen op één pagina. Of je kunt bovenaan klikken op de navigatie-knoppen die je direct naar een bepaald onderdeel van de pagina brengen.

Een klein nadeel aan een one-page-website is dat dit niet geschikt is voor bedrijven die meerdere diensten of producten aanbieden en deze ook nog eens uitgebreid willen omschrijven. Wanneer je je aangeboden product of dienst echt op een zeer bondige manier kunt omschrijven is een one-page-website dan weer een ideale oplossing.

Voorbeeld: www.rlj-bvba.be